Morjens!

Olen 35-vuotias freelancer-graafikko Tampereelta. Lapsesta saakka mielikuvitustani on kehuttu, samalla kun olen harrastanut piirtämistä ja selaillut mainoksia. 90-luvun lapsena aloin myös kiinnostua tietokoneista, joten oli luontevaa yhdistää nämä kiinnostuksen kohteet ammatiksi, kuten opinto-ohjaaja yläasteella suositteli. Ala-asteella aloittelin grafiikan tekoa tietokoneella Wordilla säätäen ja yläasteella olin tehnyt jo parit nettisivut koodaten, toiset ATK:n lopputyönä. Sain kehuja erityisesti hyvästä visuaalisesta silmästä, joka siivitti kohti graafikoksi opiskelemista.

Valmistuin painotuotantoassistentiksi vuonna 2004 hyvin arvosanoin. Vuotta myöhemmin suoritin asepalvelukseni varusmiesgraafikkona. Vuosien varrelta minulle on kertynyt kokemusta sekä valokuvauksesta, kuvakehittämöstä, ilmoituksenvalmistuksesta ja lehdentaitosta että verkkokauppojen graafisesta suunnittelusta, verkkosivujen päivittämisestä, lehtien verkkoversioinnista, tunnistuskilpailujen laatimisesta ja mainostoimistotyöskentelystä. Kokemusta on sekä yksin graafikkona toimimisesta yrityksissä että myös osana ryhmää. Olen toiminut myös asiakasrajapinnassa ja yhdessä asiakkaiden kanssa työstänyt graafisia tuotteita ollen myös yli 15 vuoden ajan myös freelancer-graafikkona ja tehnyt painotuotteita, nettisivuja ja mainoksia monenlaisille yrityksille ja yksityishenkilöille sekä valokuvannut häitä ja hautajaisia, promokuvia ja juhlia. Olen myös luonut yritysilmeitä sekä noudattanut sellaisia, esimerkiksi Suomen Puolustusvoimilla.

Luovuus, kokemus ja avoin luonne luovat minulle hyvät edellytykset suoriutua työtehtävistäni. Aistin trendaavia juttua ympäriltäni ja tykkään päivittää visuaalisia virikkeitä, mutta arvostan myös ajatonta ja laadukasta. Tunnen hyvin alan ohjelmistoja ollen jatkuvasti tekemisissä erityisesti Adoben ohjelmien kanssa. Tulen luontevasti toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa, olen joustava ja sopeudun nopeasti erilaisiin tilanteisiin. Opiskellessa, asiakaspalvelutyössä ja nuorisotyössä olen oppinut paljon ryhmätyötaitoja sekä yksilöllistä ongelmanratkaisukykyä. Hahmotan ja hallitsen hyvin laajoja kokonaisuuksia, minkä lisäksi olen huolellinen yksityiskohdissa. Olen tehokas, mutta samaan aikaan rauhallinen sekä huumorintajuinen työntekijä, joka luo ympärilleen positiivista ilmapiiriä.

Harrastan alaa liippaavien asioiden lisäksi pyöräilyä, jalkapalloa, sählyä, retkeilyä ja punttisalia. Pidän myös kirpputoreista ja kierrätetyn tavaran uusiokäytöstä. Nautin matkailusta, oli se ulkomaille lentoa, kotimaassa autoilua tai vaan vaikka Kangasalle pyöräilyä. Näytän kuulemma muusikolta, mutta toistaiseksi olen vain laajan skaalan musiikinkuuntelija. Jääkiekkoakin olisi hieno osata, mutta vain intohimoisesti sitä seuraan.

Luovat jutut on mun juttu. Työskentely kanssanne tarjoaisi erinomaisen tilaisuuden olla mukana oman alan työssä. Voin tehdä töitä tarvittaessa freelancerina sekä työskennellä etänä kotona, jossa minulla on työhuone, laitteisto ja ohjelmistot (Adobe Creative Cloud) käytössä. Laskutus onnistuu osuuskunnan kautta. Olen avoin myös muunlaisiin sopimusjärjestelyihin.

 

Pistä viestiä!

 

Jukka Sipilä
Graafinen suunnittelija
Lance Graphics

jukka.sipila@gmail.com
Puh. 041 434 5606 (myös WhatsApp)